Navigând Complexitatea unei IPO: O Poveste de Succes în Real-Estate cu BPION

Vedeți cum am sprijinit clientul nostru din domeniul imobiliar să realizeze cu succes IPO-ul

Companiile se pot confrunta cu numeroase provocări în ceea ce privește îndeplinirea diferitelor responsabilități financiare și termene limită, dar navigarea în cadrul unei IPO (Initial Public Offering) este una dintre cele mai complexe. Nu este vorba doar de respectarea unor termene stricte stabilite de autorități sau de pregătirea unor situații financiare auditate complete.

Realizarea unei Oferte Publice Inițiale necesită, de asemenea, luarea unor decizii comerciale cruciale în ceea ce privește strategiile și tacticile de gestionare prezente și viitoare. Acest lucru este vital pentru a oferi o imagine transparentă și completă a companiei și pentru a cultiva interesul pieței. Având în vedere multitudinea de părți interesate implicate într-un proces de IPO, utilizarea abilităților de management de proiect și a unei metodologii organizate este de o importanță supremă în timpul acestei proceduri.

Provocarea

Clientul nostru, o companie proeminentă din sectorul imobiliar, specializată în furnizarea de clădiri logistice pentru clienții FMCG pe diferite piețe din Europa Centrală și de Est, se pregătea pentru o ofertă publică inițială pe piața locală.

Pentru a atrage investitorii străini, aceștia au optat pentru tranzacții în EUR și au aderat la standardele IFRS. Industria imobiliară se orientează adesea către externalizarea a numeroase funcții, ceea ce înseamnă că printre părțile interesate ale clientului nostru se numărau diverse entități externe, cum ar fi managementul proprietății, managementul instalațiilor, echipele juridice, consultanță bancară de investiții și audit, printre altele.

Principalele nevoi și provocări identificate au fost:

  • Coordonarea tuturor părților interesate pentru a asigura o IPO triumfătoare, ceea ce a necesitat numirea unui manager de proiect senior,
  • Stabilirea unei funcții de account management regional pentru a identifica diferențele dintre țări și a depune eforturi către o standardizare maximă,,
  • Implicarea colegilor experți în domeniu, bine pregătiți în materie de impozitare și contabilitate,
  • Extinderea resurselor necesare în proiect, având în vedere că producerea mai multor situații financiare auditate a reprezentat un efort suplimentar pentru personalul care gestiona tranzacțiile zilnice de rutină.

Soluția

După selectarea BPiON pentru a răspunde acestor nevoi și provocări prin abordarea noastră rapidă în ceea ce privește managementul de proiect, pasul imediat pe care l-am făcut a fost acela de a desemna un manager de proiect senior responsabil pentru:

  • Gestionarea sarcinilor zilnice și a planificărilor,
  • Supervizarea părților interesate, cu accent pe specialiștii terți în domenii precum consultanța juridică și IFRS,
  • Overseeing stakeholders, with a focus on third-party specialists in areas like legal and IFRS advisory,
  • Conducerea unor reuniuni periodice,
  • Realizarea documentației de proiect prin utilizarea platformei Smartsheet.

BPiON se mândrește cu faptul că este o companie deținută de management, prin urmare, recunoscând importanța proiectului, am desemnat un partener pentru echipa de livrare. Această decizie a accelerat procesele de escaladare, dacă era necesar. Ori de câte ori a apărut necesitatea de a aloca resurse suplimentare din cauza creșterii cerințelor de audit, echipa noastră de conducere a avut la dispoziție informații actualizate, asigurând luarea deciziilor în decurs de o zi.

Odată ce funcțiile locale de gestionare a proiectului și de escaladare au fost instituite, am urmărit să accelerăm comunicarea între țările implicate, precum și să asigurăm o diseminare eficientă a informațiilor, a cererilor de schimbare și a așteptărilor diferitelor părți interesate locale, îmbunătățind standardizarea. Funcția de gestionare a conturilor regionale a fost crucială pentru atingerea acestor obiective în diverse jurisdicții locale, permițând colegilor locali să se concentreze asupra sarcinilor lor locale și asupra aspectelor legate de conformitate.

Multe companii pretind că pun oamenii pe primul loc. Cu toate acestea, la BPiON credem că o structură organizatorică distinctă, combinată cu alocarea experților în domeniu acolo unde este cea mai mare nevoie de ei, este fundamentală pentru a livra cu succes proiecte de externalizare care să răspundă cerințelor complexe ale clienților.

Rezultatul

Clientul nostru a reușit să obțină o ofertă publică inițială de succes, asigurând fonduri pentru extinderea ulterioară în scenarii în care finanțarea prin împrumut nu este disponibilă sau este oferită în condiții rigide.

Acest succes a fost garantat de abordarea de management de proiect a BPiON, care a împărțit proiectul complex în segmente mai ușor de gestionat.

Prin alocarea unor resurse cu competențe adecvate și prin stabilirea unor căi de escaladare rapidă către managementul de vârf, am asigurat cel mai înalt nivel de atenție oferit clientului și adaptabilitate.

Ești pregătit să reduci complexitatea operațiunilor tale?

Oriunde este activă firma ta, pe piețele din România, Ungaria, Polonia sau în alte regiuni din Europa – birourile noastre din București, Budapesta și Varșovia te pot asista eficient în atingerea obiectivelor propuse, indiferent de geografie.

Eliberează Potențialul Companiei tale – Contactează-ne pentru Suport Personalizat:

Contact:

Daniela Zsigmond
MD Romania,
Partner

Conținut similar