Zi liberă autorecenzare 2022

CE ESTE AUTORECENZAREA?

Recensământul din acest an vine cu o noutate, în sensul în care persoanele interesate vor putea să se autorecenzeze, adică să completeze online, printr-un formular personal, datele pentru recensământ. Astfel, platforma Auto-recenzare va fi disponibila începând cu 14 martie 2022. Prin intermediul acesteia, persoanele se vor putea înregistra online, accesând propriul formular, completat deja parțial cu anumite date obţinute prin colectarea indirectă, pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole.

CONDIȚIILE DE ACORDARE A ZILEI LIBERE PENTRU AUTORECENZARE

Salariaţii care se autorecenzează prin intermediul internetului, la recensământul din 2022, au dreptul la o zi liberă plătită de angajator, zi care se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.

Dovada autorecenzării on-line se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării. Codul de confirmare este generat automat de soluţia informatică funcţională pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ.

Angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării on-line au obligaţia de a le acorda acestora ziua liberă plătită, la o dată stabilită de comun acord cu persoanele îndreptăţite.

Colectarea on-line a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri – autorecenzarea on-line se realizează în perioada martie-mai 2022. Astfel, ziua liberă plătită se va acorda până cel târziu în luna mai a anului 2023.

Ziua liberă plătită, se acordă persoanei salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea on-line pentru sine şi pentru alţi membri ai gospodăriei sau pentru alte persoane.

Citiți articolele noastre anterioare! 

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați!

Contactează-ne:

Daniela Zsigmond
MD Romania,
Partner

Conținut similar