DE CE BPiON? = BPiON WHY

După cum spunea Peter Drucker, „cultura mănâncă strategie la micul dejun” și acest lucru este mai actual în zilele noastre decât oricând. Cultura este totul. Este un set de valori comune, credințe, standarde și forțe mortice îndreptate către a acționa pentru binele comun al comunității din care am decis că merită să aparținem.

Și care poate fi cea mai puternică forță motrice a unei echipe și a unei organizații, dacă nu DE CE-ul lor comun?

Aceasta este magia care decide de ce ne plac sau urâm zilele de Luni, de ce suntem inspirați să schimbăm perspectiva sau pur și simplu păstrăm fișa standard a postului și de ce căutăm parteneriate durabile cu clienții, furnizorii și colegii sau credem doar într-un cadru profesional limitat.

O cultură organizațională puternică este singurul lucru care te diferențiază cu adevărat de concurenți și creează un scut împotriva turbulențelor și amenințărilor externe.

Cultura organizațională puternică câștigă întotdeauna și creează o moștenire pentru comunitatea care a crezut în ea. În cele ce urmează, echipa de management BPiON CEE va împărtași câteva gânduri personale cu privire la DE CE-ul nostru.

Deci, să vedem ce înseamnă „BPiON’s WHY” pentru noi.

1. Béla Kakuk, CEO, BPiON – “Lasting partnerships”

Contactează-ne:

Daniela Zsigmond
MD Romania,
Partner

Conținut similar